Alècia en markeren

Falco stuurde de volgende twee leuke berichten: We hebben er een nieuw volk bij op de Schotertuin en we hebben twee koninginnen weten te merken.

Bijenkoningin Alècia is gearriveerd
Deze week is koningin Alècia (naar een collega van StayOkay) gearriveerd met haar volk. Je kan haar en haar volk nu vanaf de receptie van StayOkay Haarlem volgen. StayOkay Haarlem draagt de bijen een warm hart toe en heeft om die reden in het verlengde van de vlinder vriendelijke tuin naast het gebouw ook een bijenkast geplaatst. Het bijzondere van deze locatie is dat deze direct achter (het glas van) de receptie staat. Op deze manier kunnen de bijen door de gasten en geïnteresseerden op een veilige manier gevolgd worden tot op 10 centimeter van de aanvliegplank. Het volk komt van de Abeltasmankade waar de zwerm geschept is op het volkstuinencomplex.

Op de Foto’s zie je Alècia en haar volk vervoerd door de Stayokay imkers Emiel en Falco. De kast kaart wordt netjes gevuld. De bijen worden uit de mand geschut in het nieuwe onderkomen.

Koninginnen markeren
Vandaag hebben Merel, Falco en Emiel met hulp van Pieter een aantal koninginnen gemerkt. Een koningin uit een kast van de cursus en Alècia bij Stayokay zijn gevonden en rood gemerkt. Deze rode markering maakt de koningin in de toekomst makkelijk vindbaar. Verder geeft de rode kleur het geboortejaar 2013 aan.
Charlotte is de dans ontsprongen en was vandaag onvindbaar. Volgende keer beter!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.