Dag dag

Dag NooitRust

Vandaag hebben we NooitRust achter ons gelaten. NooitRust is het volkstuincomplex aan de ringweg van Haarlem. De plek waar wij – Falco, Joost & Merel – de basiscursus hebben gevolgd. Waar de vereniging tot een paar jaar geleden (in de pré-StayOkay tijd) honk hield. En de plek waar veel van onze meiden geboren zijn. Kortom, de afsluiting van een mooie tijd ?


Wat hebben we gedaan? 

Eigenlijk is verhuizen heel simpel. Je moet tijdig inpakken, voorzichtig doen tijdens het vervoer en dan rustig weer uitpakken. Ofwel:

  • Zorg dat je de avond van te voren ná het inzetten van de schemering (!) de kast goed dichtmaakt. Dit omdat dan de bijen vrijwel allemaal in de kast zitten.
  • Doe de klep dicht en tape hem dicht, zodat de bijen tijdens het vervoer niet naar buiten kunnen. (erg vrolijk worden ze immers niet van het verhuizen, en je wilt niet dat ze in de auto naar buiten komen…)
  • Zet de bodem en broedkamers goed vast met een spanband. Vergeet ook het dekseltje op de dekplank niet.


De volgende ochtend

Vandaag hebben we voorzichtig de kasten opgetild en in de auto gezet. Belangrijk is rustig met de bijtjes om te gaan. De winterslaap is nog niet begonnen, dus zullen ze nog wel actief door de kast lopen. Verhuis je echt in de winter dan moet je extra oppassen (of eigenlijk liever niet doen). Dan loop je namelijk de kans dat de ‘slapende’ tros valt.

Vervolgens hebben we de kasten in de auto gezet en zijn we naar de stand op Delftplein gereden. Daar hebben we de bijtjes weer voorzichtig uit de auto gehaald en op de bijenstand gezet.

Om de verhuizing letterlijk minder zwaar te maken, hadden we Mariët en Berta nog niet gevoerd. Dus op Delftplein aangekomen hebben we eerst de voerbak neergezet. En toen alles stond, de vliegplank  weer geopend.

Het was leuk om te zien dat de bijtjes de voerbak wel konden waarderen. Direct werd vol enthousiasme suikerwater geslobberd en kort daarna ook de omgeving verkend.

 

Dag Joost

En met het vertrek van NooitRust, begint er ook nog een ander afscheid. Namelijk dat van mij … Schrijver & webmaster van deze blog en dit jaar secretaris van de vereniging. Merel en ik gaan namelijk verhuizen. En daarmee nemen we komende maanden afscheid van Haarlem en omgeving, dus ook van de vereniging.

Hoewel we zin hebben in ons nieuwe avontuur, zullen we de vereniging en onze mede-imkers missen. Gelukkig ben ik ook nog niet direct weg (bestuurswissels gaan via de ALV). Ook hebben we al prima opvolging voor de site gevonden – deze zullen we binnenkort voorstellen. En misschien (hopelijk) hebben we zelfs een potentiële kandidaat voor het secretarisschap.
Desondanks is de vereniging altijd op zoek naar mensen e/o (?) imkers die actief willen zijn in de vereniging. Meld je hieronder, of mail direct naar secretaris @imkerijhaarlem.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.