De meiden van NooitRust

Hoog tijd voor een kleine update van de meiden van NooitRust. We hebben namelijk behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd, zodat we mooie sterke en vriendelijke volken houden. Hieronder een klein overzichtje van de meiden op NooitRust.

Shirley

Shirley is ondertussen een van de ‘oud-gedienden’ op NooitRust en niet alleen daarom een van de liefste… 😉 Shirley is namelijk een extreem zachtaardig volkje. Als je alleen bijen van haar zou hebben, zou je zonder handschoenen of pak kunnen imkeren. En alles aan Shirley is klein. Ze was een kleine zwerm, ging klein de winter in en sowieso zijn het kleine bijtjes. Het volk groeit langzaam – maar gestaag! We hebben vandaag wat speeldopjes weggehaald en ook nagedacht over samenvoegen. Maar omdat het zo’n leuk klein zachtaardig bijtje is, doen we dat voorlopig nog niet. Ze krijgt de tijd om lekker groot en sterk te worden.

 

Rosa

Over Rosa hebben we net een blogje geplaatst. Rosa is een mooie zwerm die we vandaag op één broedkamer een plekje op NooitRust hebben gegeven.

 

Pippa

Pippa is ook een nieuwe bewoonster van NooitRust. Pippa heeft tot 27. mei bij het Rotte Polder plein bij een aardappelboer gestaan. Pippa en haar meiden zijn een groot en sterk volk dat op twee broedkamers en een honingkamer staat. Bij de controle is Pippa naar beneden gegaan en hebben we een koninginnenrooster tussen de BK en HK geplaatst. We laten haar nu met rust zodat het broed dat nu nog in de HK zit kan uitlopen en daarna met honing gevuld kan worden.

 

Kate

Kate hadden we bijna opgegeven, want Kate is een heeeeel klein nazwermpje. We dachten eerst dat er alleen een paar laatste bijtjes waren achtergebleven, maar er bleek ook broed te zitten. Dus ook een koningin. Ze zaten maar op twee raampjes, dus we hebben haar verhuisd naar een drieramertje (het derde mooie volle raam kwam uit Berta2).
Het was leuk om te zien dat hoewel de bijtjes van Kate een beetje in de war waren van de verhuizing, ze niet wisten hoe snel ze weer naar binnen moesten. We zijn benieuwd – en hopen – dat het helemaal goed met ze komt. Shirley is immers ook zo klein begonnen.

 

Berta2

Tot slot staat op NooitRust Berta2. Een beetje vreemde naam. Maar Berta2 is dan ook een gekweekte koningin die we een tijdje terug het volk van Charlotte hebben gegeven. Charlotte was namelijk een hele agressieve meid geworden. We hadden haar al verhuisd van StayOkay naar NooitRust en dat ging even beter, maar uiteindelijk kwam de agressie weer terug helaas. Charlotte is niet meer, leve Berta2!
Onlangs heeft Falco het ook nog samengevoegd met een ander zwak volkje. Vandaag was het dus hoog tijd om te kijken hoe het met de meiden ging.

De acties zijn succesvol geweest. Het is nog altijd een behoorlijk opvliegerig volkje, maar het prikken (en achtervolgen) lijkt weg te zijn. Ze zijn druk, maar ja dat is prima. Ze hebben ook wel wat meegemaakt de laatste tijd 😉

 

Tot zover de meiden van NooitRust. Binnenkort een blog over de rest.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.