Honingproeverij en keuring

Tijdens het Herfstevenement 15 oktober j.l. organiseerden de Imkervereniging Haarlem e.o. een publiekskeuring honing. Het publiek mocht voor een tiental soorten honing een waardering op een stembriefje aangeven.

Het kon aan de honing een cijfer (0-10) geven voor de smaak (niet lekker- lekker)                                                       Er namen 45 bezoekers deel aan deze keuring in leeftijdsgroepen verdeeld in 0-12 jaar (26 pers.), 13-18 jaar (1 pers.) en 19 jaar en ouder (18 pers.) Opvallend was dat de ouderen gemiddeld een lagere score gaven dan de kinderen.

Bij de score van de leeftijdsgroepen samen kwam de zomerhoning uit de Stadskweektuin van Jeltje als beste uit de bus, gevolgd door zomerhoning van de Bommels bijen en de voorjaarshoning uit de Stadskweektuin van Jeltje ex aequo als tweede.

Kijken we naar de leeftijdsgroepen afzonderlijk dan viel bij de jongsten Jeltje’s voorjaarshoning uit de Stadskweektuin het meest in de smaak, gevolgd door zomerhoning uit de Stadskweektuin en de zomerhoning uit de binnenduinrand van Pieter.

Bij de ouderen scoorde de zomerhoning van de Bommelse bijen (Falco) het hoogst, gevolgd door zomerhoning uit de Stadskweektuin en de zomerhoning uit de binnenduinrand van Pieter.

Al  met al een geslaagde proeverij.

Pieter Dhont

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.