Men neme 18kg suiker …

Men neme 18kg suiker en daarbij voeg je 12 liter water. En smullen dat ze zullen! Ofwel: we zijn druk bezig met het inwinteren van onze dames. Op NooitRust en StayOkay hebben alle kasten Thymovar gekregen en heerlijk – zelfgemaakt – suikerwater.

Suikerwater is eenvoudig te maken. Je neemt 3 delen suiker. Voeg daar 2 delen kokend water bij. Even roeren en klaar. De verhouding 3:2 is ideaal voor het inwinteren.

De Thymovar behandeling is zo mogelijk nog makkelijker. De (lege) honingkamers gaan van de broedkamers af. En afhankelijk of je volk op 1 of 2 broedkamers zit neem je 2×1/2 of 2×1 stukjes Thymovar. Leg deze diagonaal naast het broednest. Niet er op! En klaar.
Over een paar weken leggen we nog een keer Thymovar neer om ook de laatste mijten weg te pesten 🙂 .

Verhuisupdate
De oplettende lezer ziet dat de dames op NooitRust aan het verhuizen zijn geweest. Rosa is vertrokken naar het Delftplein (lees hier meer daarover). Kate heeft helaas het slechte weer niet overleefd. En Cassandra is van StayOkay naar NooitRust gekomen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Men neme 18kg suiker …

  1. Voeg de volgende keer een snuf zout toe en kamille thee. Zullen de bijen het voer nog beter opnemen en voeg je elementaire stoffen voor het bijenvolk toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.