StayOkay dames

Gisteren hebben we een drukke dag gehad. Vandaar ook de grote hoeveelheid blogs van vandaag 😉 . Falco en Joost hebben namelijk álle dames gecontroleerd. En – om de uitslag maar meteen te verklappen – Imkerij Haarlem gaat goed!

AlleDames_001
StayOkay kasten

Veel volken, gezond en goed in het voer. Wel zijn er en der wat nieuwe koninginnen aan het bewind gekomen. Maar dat was (meestal) bewust ivm de stekerigheid van haar voorgangster.

Deze blog zullen we wat meer ingaan op de dames bij StayOkay, aangezien we laatst de NooitRust dames wat uitgebreider hebben belicht.

Bertha4

Bertha4 is een van de dames die we zelf hebben opgekweekt om zachtaardigheid in het volk te brengen. En Bertha4 doet het goed. Ze bouwt mooi de ramen uit. Binnenkort kunnen we honing oogsten.


Aphrodite

Ook Aphrodite staat mooi te wezen achter de balie bij StayOkay. Ze is goed aan de leg en ook hier is de kast goed vol aan het raken. Hier oogsten we binnenkort ook wel wat potjes honing!


Cassandra

De derde dame die we bekeken was Cassandra. Daar bleek helaas geen broed meer te zitten en de bijen waren aan de slag met wat doppen. We hebben uit Alècia een broedplank met doppen toegevoegd. Dit omdat we graag Alècia’s eigenschappen maximaal willen behouden. Dat zijn zulke rustige bijtjes!


Alècia

Alècia is ook druk bezig met de troonsopvolging. Alècia is immers al enkele jaren oud. We hopen dat Alècia2 net zo’n lieve bijtjes gaat maken. Als er kinderen bij StayOkay de bijen willen bekijken, gebruiken we het liefst deze kast. Er zit namelijk geen enkele agressie assertiviteit in 😉 .


Reine

Last but not least Reine. Reine staat een beetje onhandig in een hoekje, dus wellicht verhuizen we haar of Cassandra binnen afzienbare tijd. Het bijen van Reine zijn overigens ook dochters van Alècia en dat merk je. Ook zij heeft een zachtaardig volkje gecreëerd.


Schotertuin & Nooit Rust

Omdat we de smaak te pakken hadden, hebben we ook gelijk in de Schotertuin en op NooitRust een controle uitgevoerd.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.