Uitnodiging Beemster bijenmarkt  6 mei 2023

Beste imker in Noord-Holland en elders, 
De lente lokt en we trappelen nu al om met het bijenseizoen te starten! Op 30 januari zijn we begonnen met de voorbereiding van de Noord-Hollandse Imkersdag en Beemster Bijenmarkt 2023. In het marktteam de bekende mensen Gerrit Prins, Marianne Eekhof, Annemieke Timmerman, Richard Bos. Ria Buren doet dit jaar mee als bezoeker, na jaren inzet als penningmeester van de Groep NH. En eigenlijk vorige markten al hebben we versterking gekregen van Jeffrey Meijer. Zet in je agenda en hou deze pagina in de gaten voor updates: https://noord-holland.bijenhouders.nl/actueel/show/3162 

Uitnodiging, safe-the-date 

Iedereen is van harte welkom op ZATERDAG 6 MEI 2023, ongeveer van 9:00 tot 14:00 uur. 

Beemster Bijenmarkt op het marktplein bij de De Kerckhaen, Jisperweg 57, 1464 NG Westbeemster 

Handel
Wil je commercieel zaken doen, dan kun je een eigen kraam reserveren. Aanmeldingen en reserveringen: per omgaande mail. Vragen over voorwaarden en condities: richt je tot marktmeesters Gerrit en Marianne. Ideeen en nieuwe impulsen voor de markt: kom maar op! 

Educatie en voorlichting
Zonder ledenraad https://www.bijenhouders.nl/over-de-nbv/ledenraad en zonder echte imkers geen bijenmarkt. Belangstellenden, cursisten en leraren zijn welkom https://www.bijenhouders.nl/leraren/noord-holland#google-maps . 

De NBV-afdelingen binnen Noord-Holland https://noord-holland.bijenhouders.nl/afdelingen kunnen allemaal een informatieve – gratis – kraam reserveren voor promotie en verspreiden van imkerkennis. Spreek erover in je vereniging, sla de handen ineen en maak vooral gebruik van deze mogelijkheid: het maakt de markt voller, interessanter en gezelliger. 

Bezoekers
De markt is een succes als veel leden, bijenhouders, bijenteeltleraren, cursisten en anderen weer zin hebben om de Beemster Bijenmarkt en de Noord-Hollandse imkersdag te bezoeken! Ook niet-imkers zijn van harte welkom, dus neem vooral je familie, vrienden en buren mee. Zegt het voort! 

En dan nog de ‘handjes’
Afdeling West Friesland heeft aangegeven 4 mensen te leveren. Hoe meer zielen, hoe lichter de taken, dus we hopen dat andere afdelingen dit sympathieke voorbeeld volgen. Er is plek voor:  
> Mensen met EHBO of BHV om zichtbaar of onzichtbaar paraat te staan bij calamiteiten.
> Meer parkeerbegeleiders om een uurtje staan. Zwaartepunt is van 8:30 tot 10:30 uur en van 13:00 tot 14:00 uur. Het is een heel gezellig klusje, je spreekt nog eens een bekende (of onbekende) imker, we halen koffie voor je en je krijgt een broodje kroket. Dit jaar hebben we met Richard Bos een echte coördinator ‘hand- en spandiensten’, meld je aan via: rc.bos@quicknet.nl  . 

We hopen u allen weer in grote getalen te mogen verwelkomen en gaan er met elkaar een mooie dag van maken. Graag tot gauw!

Namens het Marktteam,

met vriendelijke groeten, 
Annemieke Timmerman 
+31 (0)6 10981271
contactpersoon NBV groep NH 
https://noord-holland.bijenhouders.nl 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.