Voorjaarsinspectie Nooit Rust

Eindelijk is de lente begonnen de temperatuur boven de 14 graden gekropen. Hoog tijd voor het uitwinteren van de bijen op NooitRust.

Ter voorbereiding hebben we van de week al de tuin op orde gemaakt en ramen voorbereid: oud raat uitgesneden en kunstraat ingesmolten. Dus vol goede moed en schone bakken met vers raat stonden we bij de tuin vanochtend. En geen grap 😉 de meiden staan er super goed bij!

Wat hebben we allemaal gedaan?

  • Cassandra, Shirley en Berta, hebben we alledrie gecontroleerd op BRIAS ✅
  • Berta stond op twee BK. De onderste was vrijwel helemaal leeg, dus die hebben we weg gehaald. Uit de bovenste hebben we het slechtere raat (2x) verwijderd en vervangen door KR. Kantplanken waren niet nodig, want het is alweer een aardig groot volk.
  • Shirley was als altijd de rust zelve en nog klein. Je kan duidelijk zien dat ze met minder bijen de winter is ingegaan, maar wel goed van voer was voorzien. Zelfs nu zaten er nog meerdere volle voerramen in. Ook daar hebben we het slechte raat vervangen door KR (2x)
  • Cassandra gaat ook goed. Maar haar hebben we laten overwinteren met eigen honing in een HK en een BK. Het broednest zat zo mooi midden in de kast dat we de HK maar hebben laten staan. Dat lossen we komende weken wel op, wanneer we het volk ruimte geven.
  • Tot slot de kastkaarten ingevuld.
klik voor een voorbeeld in pdf
klik voor een voorbeeld in pdf

Kortom: alles top! Zie ook de foto’s hieronder.

 

Op naar een mooi honingseizoen!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.