Afrikaanse honingbij op TV

Voor diegene die vanavond niet naar de Imkeravond komen, is het advies om nu Nederland 2 aan te zetten. Voor de (verstandige 😉 ) rest, is deze uitzending nog een week online te zien…

NatuurOp2

Het opmerkelijke verhaal van een Afrikaanse honingbijenkoningin die voor haar leven vecht op de onherbergzame Keniaanse savanne, waar de reuzen heersen en de zwakken ten prooi vallen aan de natuur.

Er is een koningin geboren. Het is een Afrikaanse honingbij die een machtige toekomst voor zich heeft. Daarvoor moet ze zelf zien te overleven, de koninklijke bloedlijn veiligstellen en mogelijke rivalen doden. Deze kleine despoot geeft leiding aan een indrukwekkend bijenleger dat haar kostbare honing verzamelt en opslaat. De wrede kanten van Moeder Natuur vormen echter een voortdurende bedreiging. De bijenkoningin heerst niet als enige over deze Keniaanse vlakte; de machtige olifant eist ook zijn levensruimte op. We zien hoe deze twee dieren, de een groot en de ander klein, naar de koele bossen van Mount Kenya trekken in de strijd om te overleven.

Kijk dinsdag 8 juli om 19.30 uur op Nederland 2.
De aflevering is tot een week na de uitzending te bekijken.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.