De Schoteroog en de imkervereniging deze week in de Haarlemmer:

Om de beginnende imker een startplek te geven waar zij onder begeleiding van een ervaren imker bijen kunnen gaan houden is imkervereniging Haarlem en omgeving op zoek gegaan naar een plek waar dit mogelijk zou zijn.


In samenwerking met Ruud Meijer (Parkmanagement Waarderpolder, Gemeente Haarlem) is er gekeken naar de paddenstrook in de Noordkop van de Waarderpolder. Deze strook was destijds ingericht ter bescherming van de rugstreeppad.
In samenwerking met Spaarnelanden, gemeente Haarlem en de imker vereniging Haarlem is het gebied opgeknapt en is het ruwe terreinen weer geschikt gemaakt voor padden (en daarmee ook bijen en vele andere dieren).
Er staan op dit moment 4 soorten bijenkasten. Simplex, Top-bar hive, Sunhive en de meest gebruikte kast in Nederland de Spaarkast
Op de tekening de Weissenseifener hangkorf, ontworpen door imker, kunstenaar, architect Günther Mancke. Dit is wellicht een van de mooiste en indrukwekkendste bijenbehuizingen die we in Nederland kennen en hangt op ca 3 meter in de lucht op imkerstand Schoteroog in de Waarderpolder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.