Honger maakt suikerwater zoet

We hebben vandaag weer gecheckt of de dames hun bord opnieuw leeg hadden gegeten. En ja hoor. Alle dames hebben bedacht dat het suikerwater toch wel heel erg lekker is. Of alle? Er is op Imkerij Haarlem één klein bijtje dat dapper stand houdt …

Asterix en het suikerwater?
Asterix Pippa en het suikerwater?

Misschien moeten we Pippa maar Asterix dopen en hopen dat ze voldoende heeft aan de paar druppels voer die ze tot nu toe gegeten heeft. We blijven nieuwsgierig waarom ze – als enige – maar zo weinig eet. Het voer heeft ze echt wel gevonden en ze hebben ook wel iets opgenomen. Maar dat staat niet in verhouding tot de eetlust van alle andere dames.

De andere dames hebben suikerwater voor hun geld gekozen, of honger maakt suikerwater zoet, of meer van dergelijke oud-imkerse-uitspraken 😉 . Zowel op StayOkay, als op NooitRust en op het Delftplein gaat het suikerwater er in als zoete koek. Voor alle kasten koersen we op minimaal 10kg suiker (gerekend droog).

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Honger maakt suikerwater zoet

  1. één van mijn drie volkjes raakt het voer aanvankelijk ook niet aan. Toen een theelepeltje azijn op de 1,5 kg suiker met 1 liter water gedaan en een klein scheutje roosvicee voor wat fructose en rozebottel geuren.
    Daarna gingen ze er wel voor. Blijft volgens mij per volk experimenteren wat haar voorkeur geniet.

    Ga zo door met de leuke berichtgevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.