Rotte Polder

Falco en Ruud hebben twee bijenkasten en het bijenvolk Jacoba bij de Aardappelboer.nl in de polder bij schiphol geplaatst. Boer Arwin en Boerin Carola boeren op ecologische en duurzame wijze oude rassen aardappelen. Een manier om dit te bereiken is het langs de aardappelvelden aanplanten van bloemenstroken van 5 meter breed. Dit doen ze om schadelijke insecten op te vangen en te weren uit de aardappelen om zodoende zo min mogelijk chemicalien te gebruiken. De bijen vinden deze bloemstroken ook niet onaangenaam is onze inschatting.

Er staan op dit moment twee verschillende kasten: een spaarkast en een top bar hive. In de eerste is Jacoba neergestreken. De top bar hive wacht nog op een volk. Ze staan in het deel van de polder dat bekend staat als de “Rotte” polder, vanwege het feit dat het er zo nat is.

Arwin en Carola hebben in de polder ongeveer 60 hectare land tot hun beschikking. Arwin en Carola passen natuurlijk wisselteelt toe. Na aardappelen worden in het wisseljaar ‘Luzerne’ geplant, ook wel bekend als Alfalfa. Dit is een plant waar de bijen nu veel op vliegen (naast de honderden meters bloemenstroken). Een ander wisselteelt gewas voor na de tarwe- en aardappeloogst is bladramanas. Ook al een plant waarvan bijen de bloemen graag bezoeken.

De aardappels zijn deze week geoogst en als imker heb je dan het geluk om het eerste zakje handgeoogste aardappelen te mogen ontvangen. En deze “belle de Fontenay” is heerlijk weten wij nu uit ervaring!! Hier staat zeker een potje honing tegenover!

Op zaterdag 23 augustus tussen 11 en 16 uur wordt er een oogstfeest georganiseerd waar de imkers ook voor uitgenodigd zijn! Een mooie gelegenheid om de plek te bewonderen en een heerlijk zakje aardappel te kopen.

Voor meer informatie
http://www.aardappelboer.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.