Ruimte geven

Zondag was dan eindelijk de lente begonnen op NooitRust. Shirley, Cassandra en Berta waren hard toe aan wat TLC. Natuurlijk hebben we een tijdje geleden de voorjaarsinspectie gedaan en toen zag alles er goed uit. Maar toch, na alle kou en storm waren we toch nieuwsgierig.

 

Filmpje

Gelukkig zag alles er nog goed uit zoals jullie kunnen zien.

 

Wat hebben we gedaan?

  • Alle drie de dames gecontroleerd.
  • Ruimte gegeven door een BK (Berta en Cassandra) of een HK (Shirley).
  • Cassandra had nog wat halve ramen doordat ze haar HK heeft mogen houden afgelopen winter. Deze hebben we nu dus opgeruimd.
  • Shirley blijft een klein volk, dus een hele BK zou teveel zijn geweest. De HK is een experimentje. Kijken of we over een paar weken wat honing kunnen oogsten.
  • Alle dames hebben een bouwraam gekregen in de BK.
  • Nieuwe kastkaarten ingevuld.

Komende weken laten we de dames weer met rust. Er waren nog nergens speeldoppen o.i.d. te vinden en door de extra ruimte moeten de meiden zich voorlopig nog wel thuis voelen.

 

Opmerkelijk

Het blijft leuk te zien hoe verschillend de volkjes zijn. Cassandra reageerde het heftigst op het werk in de kast. Op zich niet heel gek, want daar is het meest veranderd (HK vervangen door een BK). Shirley is en blijft opvallend rustig. Als je alleen bijen van Shirley zou hebben, zou je zonder imkerpak of handschoenen kunnen imkeren. Berta reageerde een beetje daar tussenin. Ook zij is rustig van aard (een dochter van Alècia), maar wel actiever dan Shirley.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.