Artikel over de zwarte Bij

Imkervereniging Haarlem e.o. heeft een projectgroep om het aandeel van de zwarte bijen in Kennemerland te vergroten. Dat project kent een goede start. Sponsoren zijn gevonden, de locatie is beschikbaar gesteld (Zandvoort) en de eerste volken afkomstig van Texel staan op de bijenstand. Pieter is ondertussen gestart met de teelt van koninginnen en we hopen dat er dit jaar al flink veel zwarte darren in Zandvoort zullen rondvliegen. De eerste stappen om een zwarte bijen bevruchtingsstation te realiseren in Kennemerland zijn gezet.

Dit zeer interessante maar bovenal leuke artikel uit het blad Landleven editie mei past hier mooi bij. De Foto’s zijn bewust gekrast i.v.m. eventuele rechten. Voor het mooie plaatje koop je het blad Landleven en er is nu zelfs een mooie aanbieding!! https://www.landleven.nl/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Artikel over de zwarte Bij

 1. Hallo ik ben imker in groningen ,tot mijn verbazing heb nu zwarte darren ,het volk is zeer zachtaardig , en heeft een flinke haaldrift .
  Waarom ik nu zwarte darren heb is raadselachtig .
  Vr groet
  Johannes FUNK
  Ezinge provincie gron

  1. Bij bastaard bijen is een groot aandeel Mellifera Mellifera (zwarte bij) de konningin zal gepaard hebben met o.a. een zwarte dar. Je krijgt dan inderdaad donkere darren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.