Bouw je eigen insectenhotel

Je kan solitaire of “wilde bijen” en andere insecten een handje helpen met een bijenhotel in de tuin of op het balkon. Een dergelijk hotel geeft insecten een plek om te nestelen of te overwinteren. Maar hoe maak je een goed bijenhotel? Waar moet je rekening mee houden en welke materialen gebruik je?

Gastleraar Evert Jan Woudsma alias de Bosw8er (Ons o.a. bekend van de workshop fotograferen met de mobiel) zal ons begeleiden op het gebied van het maken van insectenhotels en ons voorzien van natuurwetenswaardigheden.

Zelf meenemen:
We vragen je om zelf een tweedehands of gebruikt wijnkistje (of wellicht wel 2) mee te nemen. Kijk eens in de garage, op zolder of bij de kringloop) Kun je niets vinden dan hebben wij enkele kistjes beschikbaar € 5 per kistje, laat dit even weten in je aanmeldings e-mail.

Wij regelen materiaal voor de inhoud. Laat je echter niet weerhouden om zelf ook materiaal mee te nemen. Denk aan die mooie denneappel, bladeren, stro of juist de geweldig gekleurde stukje schors en dat mooie stammetje.

Mocht je zelf een elektrische boormachine, handzaagje, niet apparaat, hamer o.i.d. hebben neem die dan mee, dat scheelt wachten op elkaar.

08 november – 20:00 – Stayokay Haarlem

Maximaal 20 deelnemers opgeven via Bestuur@imkerijhaarlem.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Bouw je eigen insectenhotel

  1. Wat leuk, ik doe mee dinsdag met het maken van een bijenhotel. Ik ga morgen kijken of ik kistjes kan vinden, zoniet dan meld ik het nog even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.