Covid19, Zwermen en geen imkeravond voor de komende 2 maanden.

Vanwege Covid19 gaat de imkeravond , niet geheel onverwacht, helaas niet door.

Maar de bijen staan niet stil dus is het zwermteam ondertussen bezig om de zwermtelefoon op te tuigen. De eerste zwerm is al gemeld. En daarmee is het zwermseizoen dit jaar al vroeg gestart.

Zwermtelefoon nummer:

06 3124 4591

Er is een telefoonteam samengesteld door Renate en deze zal vanaf volgende week actief zijn. Na een melding bij het telefoonteam zal de melding (als er niet direct een zwermschepper in de buurt is) in de zwermschep appgroep geplaatst worden. In dit bericht geeft de telefonist van het telefoonteam de volgende gegevens door: Het adres, de contactgegevens van de melder, hoogte/plek van de zwerm en het volume aan. Zit je nog niet in de Zwermschep appgroep neem dan contact op met Renate Kooijmans: 0618405300

Aan de iedere imker het verzoek zijn bijdrage te doen en het scheppen niet over te laten aan een kleine groep imkers. Kan je de zwerm niet plaatsen bied deze dan aan in de zwermmeldapp. Als je een keer mee wil om te zien hoe het werkt neem dan contact op (persoonlijk) met de zwermschepper en spreek af. Hou 1,5 meter afstand van elkaar tijdens het scheppen van de bijenzwerm.

Covid19

Indien je een zwerm gaat scheppen dien je de afstand regels van het RIVM in acht te houden: Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Zorg dat omstanders op ruime afstand staan of verzoek ze door te lopen. Dit is niet de tijd om uitgebreid te bespreken hoe mooi een bijenzwerm is. Laat dit achterwege voor je eigen en voor de veiligheid van geïnteresseerden.

Oproep aan de imkers: Verhinder dit jaar het zwermen zoveel mogelijk!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 gedachte over “Covid19, Zwermen en geen imkeravond voor de komende 2 maanden.

  1. Hallo imkerij,
    Ik ben op zoek naar een zwerm voor mijn lege kast. Als u misschien een geschrapte zwerm wilt plaatsen dan houd ik mij aanbevolen.
    Mvg.
    R. de Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.