Imkeravond “Koken met Honing”

Afgelopen week was er een mooie imkerbijeenkomst bij Ratatouille Food&Wine. Michelinsterren kok Jozua Jaring heeft 3 gangen voor ons samengesteld waarin onze eigen honing (cursushoning) verwerkt was. Met 52 imkers (of hun relatie) kunnen we deze bijeenkomst een succes noemen. Wellicht is het voor herhaling vatbaar! mkWines heeft de wijnen verzorgd, waarvoor dank. Zij hebben eveneens een mooi verslag geschreven: Zie onder de foto’s het verslag en Uitnodiging voor een wijnproeverij van mkWines!!

Imker Diner Ratatouille en een uitnodiging wijnproeverij mkWines

En zo schuif je als wijnimporteur mkWines aan, aan tafel bij ruim 50 imkers voor een prachtig diner bij Ratatouille Food & Wines aan het Spaarne. Nog niet eerder geweest maar wel heel nieuwsgierig…

De wijnkeus hebben wij gemaakt, met als aperitief een mooie Crémant uit de Loire, Domaine de Bleuces, Saumur Brut.

En toen ’t diner! Smaakt het? Meer dan dat, geweldige creaties waarbij gelijk de toon gezet wordt door een starter van makreel met citroen, bleekselderij, appel en haringkaviaar. Daarbij een witte Italiaanse wijn uit Noord Italië (Vicentino) van de Cavazza Bocara gemaakt van 100% gragagega druiven. Sinds 2020 heeft Cavazza een bijtje op het etiket, de certificatie van de Italiaanse overheid voor geïntegreerde landbouw en zorg voor biodiversiteit.

Door naar het hoofdgerecht, wat een briljant bereid lam met asperge, pastinaak en heerlijke braadjus met honing! Een voorjaarsgerecht waar je blij van wordt. Begeleidt door een Cotes du Rhône van Domaine Chanssaud – Valois. Een biologische Rhône wijn gemaakt van 80 jaar oude druivenstokken.

We sluiten af met een dessert om te zoenen, waarbij je in een draaikolk van smaken stapt, vanille, hazelnoot, zomerfruit en vanzelfsprekend … honing. Zoet, fris krokant, zacht alles komt langs. Prachtige partner voor de dessert wijn van Domaine de Bleuces, Coteaux de Layon.

Wij van mkWines hebben enorm genoten van het eten, uiteraard van de wijn en goed gezelschap.

Jammer dat we de vegetarische varianten niet geproefd hebben – die zagen er ook prachtig uit.

Uitnodiging

Wij hopen dat u van onze wijnen heeft genoten en nodigen u graag uit voor de voorjaarsproeverij van mkWines op zondag 5 april in het Volksbadhuis Leidsebuurt, Leidseplein 49 te Haarlem. U bent van 15.00 uur tot 18.00 uur van harte welkom.

Daar kunt u ongeveer 45 wijnen gratis proeven! Wij hopen u op 5 april opnieuw te ontmoeten.

Vooraf al nieuwsgierig? Kijk dan op www.mkwines.com, daar kunt u ook uw bestelling plaatsen.

Maarten Kuiper en Casper de Canne

e: Maarten@mkwines.com

w: www.mkwines.com

t: 06 30249616

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.