Imkerbijeenkomsten juni: Gezellige barbecue bij Fort-Zuid en in Juli: Aziatische Hoornaar

In de maand juni en juli hebben we 2 leuke bijeenkomsten. Een ontspannen diner in de vorm van een barbecue op woensdag 22 juni & Op dinsdag 12 juli een voorlichtingsavond over de Aziatische Hoornaar samen met Imkervereniging Velsen. Voor beide verzoeken we ieder zich aan te melden via bestuur@imkerijhaarlem.nl

Woensdag 22 juni: Barbecue bij Fort-Zuid.

Begin 2020 hebben we genoten van een heerlijk sterren diner bij Ratatouille. Nu pakken we het wat anders aan. Dit keer strijken we neer op het terras van een verscholen pareltje, het terras van Fort Zuid. Niks is leuker dan genieten met imkers in de buitenlucht, pal in de zon of juist onder een parasol, terwijl er een briesje opsteekt en je wat lekkers eet en drinkt. 

Het Fort bezuiden Spaarndam, prachtig gelegen aan De Mooie Nel, is gerestaureerd en hier kunnen we genieten van een speciale sfeer in een groen en monumentaal decor. Wat we hier gaan doen is barbecuen en niet zomaar. Je krijgt je eigen barbecue met brandende kooltjes naast je tafel! En je gaat dus zelf aan de slag. Fort-Zuid is ongeveer 15 minuten fietsen vanaf Stayokay. Volg de Jan Gijzenvaart tot aan het Spaarne en vervolgens deze weer richting Spaarndam. Je rijdt praktisch tegen het fort aan (linkerhand) Je kan er gratis parkeren indien je met de auto komt (Het adres is Boezemkade 11)

Woensdag 22 juni – Fort-Zuid, Boezemkade 11 – Inloop 19:00 – Start 19:30Einde ?

Partners zijn van harte welkom bij dit diner. We vragen een een eigen bijdrage. Voor leden is dat € 10,00 en voor niet leden is dat € 17,50 beiden exclusief drank. Er is plaats voor 40-60 personen dus aanmelden is gewenst voor 15 juni via bestuur@imkerijHaarlem.nl

Dinsdag 12 juli: Voorlichtingsavond Aziatische Hoornaar ism IV Velsen.

De Aziatische hoornaar is bezig aan een grote opmars. In het zuiden van het land zijn dit jaar al meerdere nesten gelokaliseerd en vernietigd. Het is dus een kwestie van tijd voordat we hier in Noord Holland de exoot gaan waarnemen. Het is belangrijk om dan te weten wanneer je met een Aziatische hoornaar te maken hebt, hoe je je bijen kunt helpen met verdedigen en hoe er eventueel gehandeld moet worden bij een waarneming.

Rob Voesten, eigenaar van NatuurlijkRob, beheerder van de Facebookpagina Opsporing Aziatische Hoornaar Nederland en uiteraard ervaringsdeskundige in het zuiden van het land, komt 12 juli een voorlichting geven zodat we ons kunnen voorbereiden op de komst.

Dinsdag 12 juli – Stayokay Haarlem – Inloop 19:45 – Start 20:00Entree gratis

Er is plaats voor 25 tot 30 personen dus aanmelden is gewenst via bestuur@imkerijHaarlem.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.