Datum | Onderwerp | Omschrijving/bijzonderheden |
14 jan | Nieuwjaarsborrel | Het Nieuwe jaar is begonnen! Naast een feestelijke toast, het moment om vooruit te kijken op het komende jaar. |
11 feb | Koken met Honing | Michelinsterren kok Jozua Jaring nodigt ons bij Ratatouille Haarlem. Hij zal 3 gangen koken voor ons en in elke gang onze honing op verschillende manieren verwerken. Dus koken met onze eigen honing en een uitleg wat kun je nu allemaal voor lekkers kan maken met dat kleverige goedje. De kosten voor een 3 gangen maaltijd is normaliter € 61,00 euro echter is dit nu voor € 30,- per persoon. Je mag je partner natuurlijk meenemen!! Let op! Voor 01 februari aanmelden en Maximaal 50 personen. Aanmelden via Bestuur@imkerijhaarlem.nl |
10 mrt | ALV | De algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering word terug gekeken naar het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. |
14 apr | Biologisch div | Ferry Schutzelaars neemt iedereen mee langs interessante bijen onderwerpen. |
12 mei | Zwermenscheppen | Hoe schep ik een zwerm? Het zwermteam gaat het zwermscheppen uitleggen. Vragen zoals over je hoe je omgaat met een zwerm, hoe werkt de zwerm telefoon en appgroep, welke materialen zijn er beschikbaar. We bekijken dit zowel biologisch dynamisch als regulier. Vorige 2 jaren werden we verrast door een echte zwerm, zou het dit jaar weer zo zijn? |
9 jun | Olala chocola | Honing en chocola een is een ultieme combi dat wisten we al. Maar hoe maak je nu die goddelijke bonbons? Chocolatier Marleen Gouma nodigt ons uit bij haar in de winkel/werkruimte voor een workshop (Zijlstraat) Let op! Maximaal aantal personen. Aanmelden via Bestuur@imkerijhaarlem.nl |
?? jul | Nationaal Park zuid Kennemerland | We zitten met onze bijen dicht bij het nationaal park zuid Kennemerland. Een boswachter gaat ons meenemen het park in om het een en ander te vertellen. Zijn er nog zwarte bijen en welke soorten wilde bijen komen er voor? Hoe herken je ze? Let op! I.v.m. reservering. Aanmelden via Bestuur@imkerijhaarlem.nl |
11 aug | Vakantie | Tussen het slingeren en het inwinteren door een goede gelegenheid om er even tussenuit te gaan. Vakantie!! |
8 sep | Diploma uitreiking | Uitreiking van de imkerdiploma’s imkeren. De cursisten mogen zich na vandaag imker noemen. Leermeester Renate Kooijman neemt het woord! |
20 okt | Honing keuring | Goede honing, welke imker heeft de beste, mooiste honing? Het moment om je eigen honing mee te nemen voor de keuring door onze eigen keurmeester Pieter Dhont en ondersteuning vanuit het Bijkersgilde. 2 potten per soort honing (naderhad krijg je potten terug) Let op! Derde dinsdag & Graag Aanmelden i.v.m. keurmeesters via Bestuur@imkerijhaarlem.nl |
10 nov | Bijenhotel maken | Hoe maak je een goed bijenhotel? Waar moet je rekening mee houden en welke materialen gebruik je? Een workshop waar de handen wapperen en de wilde bij blij van wordt. Let op! I.v.m. materiaal graag aanmelden via Bestuur@imkerijhaarlem.nl |
8 dec | Kerstborrel | Gezellige borrel waar we de ervaringen van het seizoen, de stand van zaken en het komende jaar bespreken onder het genot van een drankje. |