Vereniging

Bestuur

 • Voorzitter:
  Falco Bloemendal, bestuur@imkerijhaarlem.nl
 • Secretaris:
  Roland Bernhard, secretaris@imkerijhaarlem.nl
 • Educatie & Bijenproducten:
  Pieter Dhont, 06-11456855, p.w.dhont@hetnet.nl
 • Biologisch Dynamisch Bijenhouden:
  Sint Jan Tiesma, feitsma-tiesma@planet.nl
 • Penningmeester:
  Marian Hachmang, penningmeester@imkerijhaarlem.nl

http://www.bijenhouders.nl/

 

Imkervereniging Haarlem en omgeving is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging

 

Basiscursus Bijenteelt 

Bij voldoende belangstelling organiseert de Imkervereniging Haarlem e.o. elk jaar de Basiscursus Bijenteelt. 

Informatie & aanmelden via: secretaris@imkerijhaarlem.nl 

Zwermen scheppen

Bij de imkervereniging Haarlem e.o. zijn een aantal imkers actief bij het scheppen van bijenzwermen. Heb je een zwem gezien? Klik dan hier!

Alvorens u zich meldt voor een bijenzwerm, weet zeker dat het niet hommels zijn of wilde bijen. Hommels worden vaak in vogelnestkastjes aangetroffen. Wilde bijen kunnen nestholten in de grond, onder de stoep, maken. Deze bijen zijn onschadelijk en ongevaarlijk. . Een echte bijenzwerm hangt vaak aan een tak o.i.d. en bestaat uit enkele duizenden bijen! Kijk hier voor meer informatie.

Publiekspresentaties Bijenhouden

Op twee plaatsen bieden wij belangstellenden de gelegenheid om een bijenstal te bezoeken.

 • In Haarlem staat in de stadskweektuin, bij het Natuur en Milieu Educatiecentrum Ter Kleef, aan de Kleverlaan een fraaie bijenstal. Hier kunnen bezoekers, beschermd door glas, een kijkje nemen bij de bijenkasten. Wij verzorgen hier in samenwerking met de gemeente Haarlem een excursieprogramma voor scholen.
 • In Heemstede staat op het terrein van de kinderboerderij ‘Het Molentje’ een bijenhuis met expositieruimte. In deze expositieruimte staat een transparante bijenkast, waarin het bijenleven van alle kanten is te bewonderen. Pim Lemmers beheert deze locatie.

5 gedachten over “Vereniging

 1. Hallo, ik ben op zoek naar een plek waar ik een cursus biologisch bijenhouden zou kunnen volgen, geven jullie een dergelijke cursus? ik hoor graag meer 🙂

  1. Beste Michele,
   in verband met de coronamaatregelen ziet de cursus er dit jaar anders uit dan gepland. In het vroege voorjaar van 2021 willen we weer starten met een basis imkercursus. Wil je een uitnodiging voor de inschrijving en een studiegids? Stuur dan een mailtje met je vraag naar imkerij Haarlem dan mail ik je terug. Omdat we maar met enkele cursisten naar de bijen konden is er al een wachtlijst van de cursisten van dit jaar en van nieuwe aanmeldingen voor de basiscursus voor 2021. We proberen iedereen een plekje te geven.
   Wil je in je mail (nogmaals) aangeven of je imker wil worden en de basiscursus wil volgen? Of dat je vooral geïnteresseerd bent en wil je eerst kennis maken met een bezoek aan de honingbijen op de Schotertuin?

   vriendelijke groet, Renate

 2. Ik heb de honing van Hans Spijker in Heemstede kunnen kopen .We wonen in Hoofddorp ,ik ben blij met de honing uit eigen omgeving .ik heb n.l last van hooikoorts .mijn vraag is verkopen jullie ook de pollen ?groet Leny Storm van Leeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.