Vereniging

Bestuur

Werkgroep contactpersonen

 • Leraar basiscursus natuurlijk imkeren:
  Renate Kooijmans, Klik hier
 • Coördinator Werkgroep Aziatische hoornaar:
  Nelleke van Rijnsoever, Klik hier 
 • Coördinator Bijenstand Mooie Nel
  Paul de Vocht, Klik hier

 

http://www.bijenhouders.nl/

 

Imkervereniging Haarlem en omgeving is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging

 

Basiscursus natuurlijk imkeren 

Bij voldoende belangstelling organiseert de Imkervereniging Haarlem e.o. elk jaar de Basiscursus natuurlijk imkeren. 

Informatie & aanmelden klik hier

Zwermen scheppen

Bij de imkervereniging Haarlem e.o. zijn een aantal imkers actief bij het scheppen van bijenzwermen. Heb je een zwem gezien? Klik hier!

Alvorens u zich meldt voor een bijenzwerm, weet zeker dat het niet hommels zijn of wilde bijen. Hommels worden vaak in vogelnestkastjes aangetroffen. Wilde bijen kunnen nestholten in de grond, onder de stoep, maken. Deze bijen zijn onschadelijk en ongevaarlijk. . Een echte bijenzwerm hangt vaak aan een tak o.i.d. en bestaat uit enkele duizenden bijen! Kijk hier voor meer informatie.

Publiekspresentaties Bijenhouden

In Heemstede staat op het terrein van de kinderboerderij ‘Het Molentje’ een bijenhuis met expositieruimte. In deze expositieruimte staat een transparante bijenkast, waarin het bijenleven van alle kanten is te bewonderen. Pim Lemmers beheert deze locatie.

12 gedachten over “Vereniging

 1. Ik heb al jaren een chronisch ontstoken wond aan mijn hand en de artsen weten het niet meer. Nu hoor ik dat sommige mensen baat hebben bij zuivere honing (niet van de supermarkt) wat zuiverend werkt als het op de wond gesmeerd wordt. Inmiddels wil ik alles proberen dus……. waar kan ik een potje zuivere honing kopen ? Ik woon in IJmuiden dus liefst in de buurt.

  1. Beste Peter,

   Wat naar om te horen. Het desinfecterende deel of component van honing heet propolis. Dat kan je ook in alcohol opgelost krijgen.

   Honing is op dit moment niet of weinig verkrijgbaar. Voor honing in ijmuiden kan je terecht bij de lokale imkervereniging Velsen. In Haarlem kan jevterecht bij The Hive in de Kruisstraat. In het seizoen (vanaf ca juni) ook bij Smaak in de Waardeepolder en Stayokay in Haarlem noord.

  2. Beste Peter
   In Driehuis is een imker met honing te koop.
   Ben jij Peter die vroeger in de Vareniusstraat woonde en een broer die Gerben heet.

 2. Hallo, ik ben op zoek naar een plek waar ik een cursus biologisch bijenhouden zou kunnen volgen, geven jullie een dergelijke cursus? ik hoor graag meer 🙂

  1. Beste Michele,
   in verband met de coronamaatregelen ziet de cursus er dit jaar anders uit dan gepland. In het vroege voorjaar van 2021 willen we weer starten met een basis imkercursus. Wil je een uitnodiging voor de inschrijving en een studiegids? Stuur dan een mailtje met je vraag naar imkerij Haarlem dan mail ik je terug. Omdat we maar met enkele cursisten naar de bijen konden is er al een wachtlijst van de cursisten van dit jaar en van nieuwe aanmeldingen voor de basiscursus voor 2021. We proberen iedereen een plekje te geven.
   Wil je in je mail (nogmaals) aangeven of je imker wil worden en de basiscursus wil volgen? Of dat je vooral geïnteresseerd bent en wil je eerst kennis maken met een bezoek aan de honingbijen op de Schotertuin?

   vriendelijke groet, Renate

   1. beste Renate, ik zie nu pas jouw antwoord van vorig jaar! om de 1 of andere reden heb ik dar gemist. ik ben net begonnen aan een cursus natuurlijk imkeren vsan jos willems. ik zou graag n keer n bezoek brengen aan de tuin en overweeg lid te worden bij jullie. is het mogelijk een bezoek te plannen?
    hartelijke groet micele

 3. Ik heb de honing van Hans Spijker in Heemstede kunnen kopen .We wonen in Hoofddorp ,ik ben blij met de honing uit eigen omgeving .ik heb n.l last van hooikoorts .mijn vraag is verkopen jullie ook de pollen ?groet Leny Storm van Leeuwen

   1. Beste mensen, ik woon op het terrein van Spaar & Hout (kleine houtweg haarlem). Daar staan een aantal bijenkasten en het lijkt me leuk om honing uit ‘eigen tuin’ te kopen. Weten jullie wie de imker is die daar bijen houdt?
    Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.