Imkeravond: Belg en Bol

LET OP DE IMKERAVOND IS 13 DECEMBER (dus niet a.s. dinsdag)

Joepie! Aanstaande dinsdag 13.12 is het weer imkeravond op StayOkay
Het belooft weer een leuke avond te worden. Jankees heeft namelijk geregeld dat Herwig Ramon komt spreken!

???????

Belg

Herwig Ramon, komt speciaal voor ons uit Gent, om te vertellen over de door hem ontwikkelde manier van imkeren, die tegen de biologisch dynamische manier aanschurkt. Zijn methode is vrij eenvoudig en is absoluut niet arbeidsintensief. Bovendien houdt zijn manier van imkeren rekening met de “biologie” van het bijenvolk.


Herwig Ramon:

‘Ik ben imker sinds 1981, heb nooit meer dan 6 bijenkolonies verzorgd, maar heb steeds gezocht naar een meer natuurlijke manier van imkeren. Sinds twee jaar geef ik geen voordrachten of lessen meer over bijen(teelt), voor jullie heb ik dus een uitzondering gemaakt. Voordien gaf ik jaarlijks meer dan 20 voordrachten of lessen over bijen(teelt).

Destijds heb ik mij in volgende onderwerpen niet alleen verdiept, maar ook getracht om een wetenschappelijke verklaring te vinden voor het geen ik met de gekregen kennis niet kon verklaren:

– bijen houden (imkeren) met beperkte bijenruimte (max. 30 000 cellen = Warrez)

– (Varroa en) bijensterfte

– inwinteren

Mijn voordracht zal gaan over mijn bedrijfsmethode die de hierboven vermelde onderwerpen integreert. Dit probeer ik (volgens mij althans) op een wetenschappelijk verantwoorde (voor zover dit mogelijk is) manier uit te leggen en weer te geven.’


 ????

Bol

Maar dat is niet alles. Het is Rieks namelijk weer gelukt om een hele hoop zakjes met bloembollen te regelen. Deze zijn ter beschikking gesteld door dHr. Ko Korsuize (Kopak-Inpak BV). Klik hieronder op de lijst om precies te zien wat in welk zakje zit. Alle opbrengst komt ten goede aan onze mooie vereniging. 

bloembollenpakket-2016
Klik om te lezen

Tot dinsdag! 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “Imkeravond: Belg en Bol

  1. hoi kunnen jullie er over nadenken om volgend jaar de imkeravonden afwisselend op andere dagen te doen? Ik kan namelijk nooit op dinsdag en zou graag eens komen.
    groet,
    Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.