Imkeravond oktober

I.v.m. de verslaggeefster van het Haarlems Dagblad, is het inloop v.a. 19.00!

Komt allen a.s. dinsdag naar Stayokay! Inloop vanaf 19.00u. Jankees heeft namelijk weer een leuke imkeravond voorbereid. Bovendien zal er een verslaggeefster van het Haarlems Dagblad zijn om een aantal (nieuwe) imkers te interviewen!

 


Lezing “Wilde bijen in tuin en duin”

door Hans Nieuwenhuijsen

 

Hans Nieuwenhuisen zal in zijn lezing allereerst aandacht besteden aan de biologie van bijen. Hoe zijn ze te onderscheiden van andere insecten? Welke groepen bijen kan je onderscheiden? Welke leefwijzen tref je zoal aan en wat verstaan we onder solitaire en sociale levenswijzen? Ook gaat hij kort in op het enorme verschil tussen het foerageren van een wilde bij en dat van een bijenvolk.

In het tweede deel van mijn lezing zal Hans twee biotopen uit onze omgeving – een tuin in het stedelijk gebied en het duingebied onder de loep nemen. Welke soorten tref je in deze biotopen aan? Wat is er te melden over hun gedrag? Aan welke eisen moet een ‘bijenhotel” voldoen en hoe kunnen we de bijen, die in de grond nestelen helpen?

Hopelijk verruimt hij onze imkers blik zodanig dat we ook oog krijgen voor de naaste familie leden van de honingbij, voor zover dat al niet zo is!

 

Personalia Hans Nieuwenhuijsen

Hij is een oud – biologieleraar. Alweer een aantal jaren is hij gastmedewerker van Naturalis en coördinator van de werkgroep Spinnendoders van EIS- Nederland. Naast de spinnendoders hebben de inlandse bijen zijn grote belangstelling. Hij is één van de redacteuren van de Bijentabel deel 1 en hij heeft bedragen geleverd aan het prachtige boek Nederlandse Bijen.

Nederlandse Bijen is te koop via Vermandel of veldshop.nl. KNNV leden krijgen 10% korting bij een boekhandel, die o.a. KNNV boeken verkoopt. Hij vormde met Theo Peeters samen de redactie van Nederlandse Bijen op naam brengen deel 1.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.