Je hebt wat gemist …

… als je gisteren niet op de ledenvergadering van onze vereniging bent geweest. Het was namelijk een gezellige en goede bijeenkomst, met een grote opkomst.

ALV2016-0
ALV 2016

 

Falco, Pieter, Rieks en Sint leidde ons vloeiend lang diverse onderwerpen waarbij we er hier een paar uitpikken. Maar niet voordat we – net als gisteravond – nog even stil hebben gestaan bij het overlijden van Hans Vonkeman.

 • De organisatie van de NBV.
  We hebben een tijd gesproken over een voorstel vanuit het hoofdbestuur van de NBV. Dit voorstel is nog niet helemaal uitgewerkt maar heeft als doel de communicatie tussen het landelijk bestuur en de regionale groepen te verbeteren. Afgelopen jaren is namelijk gebleken dat die communicatie kan verbeteren. Voorgesteld wordt een ledenraad in te richten zodat de communicatie effectiever zal worden. Zonder dat de details van het voorstel zijn uitgewerkt, zijn we als leden voor de verbetering.
  De presentatie incl. vragen en antwoorden wordt nog aan de leden gestuurd, zodat iedereen zijn/haar feedback kan geven tussen nu en 2 weken. Die feedback zal dan door ons bestuur worden meegenomen naar het hoofdbestuur. Wordt vervolgd dus en lever vooral je input!
 • Ingekomen stukken.
  Alle stukken worden even kort doorgenomen en met minimale aanpassingen afgetikt. Leuk om te zien hoe goed we draaien als vereniging evenals de betrokkenheid van de leden bij de vereniging en onze omgeving. Als voorbeeld van het laatste wordt vanuit de zaal o.a. Sven van de Werkbij geroemd. Het is gewoon heel prettig dat hij hier in Haarlem zijn winkel heeft.
 • Andere hoogtepunten en oproepen.
  Zonder afbreuk te willen doen aan de andere onderwerpen op de agenda lichten tot slot nog een paar hoogtepunten en oproepen er uit (de officiële notulen zijn immers voor de ALV2017 ?).

  • Ruud wil graag meehelpen en treedt toe tot de kascommissie, top!
  • Joost zal proberen in Pieters voetsporen te treden als secretaris. Gelukkig blijft Pieter in het bestuur en zal zich nog meer gaan richten op opleiding etc. Waarmee het bestuur uit vijf mensen zal bestaan. Dat is sowieso prettig.
  • Een jonge imker zoekt een ervaren coach/mentor in de omgeving Santpoort. Wie wil helpen?!
  • Ook kunnen we hulp gebruiken bij markten. Wie wil helpen in de kraam? En wie heeft er nog leuke onderwerpen voor de imkeravonden?! Laat het ons weten hier onder de blog of via mail.  (binnenkort komt de agenda op de site)
  • En last but not least: we hebben een bibliotheek!
   In de vergaderruimte van de StayOkay staat een boekenkast waar onze fris aangestelde bibliothecaris de boeken zal zetten die de vereniging uit een nalatenschap heeft ontvangen. Imkers kunnen op imkeravonden de boeken lenen / retourneren.

Kortom: Je hebt een hoop gemist als je er niet was! En dan hebben we het nog niet eens over de gezellige biertjes ná de vergadering 😀 .

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.