Kom aanstaande zaterdagochtend helpen bij het verhuizen van de lesbijenstand Schoterbos

Datum : Zaterdag 11-02-2023 Tijd: 09:00-13:00 Locatie: Schoterbos parkeerplaats Stayokay

Zoals jullie weten organiseert Imker vereniging Haarleme.o. elk jaar een imkercursus in het Schoterbos. In verband met de herinrichting van het Schoterbos moesten de bijen vorig jaar verhuizen. De nieuwe plek is in het bos naast Stayokay geworden. De bijen kwamen te staan in een open plek in dit bosje. Echter na 1 seizoen zijn we tot de conclusie gekomen dat die plek niet voldoet. Het is te vochtig en er is te weinig zon. Dit is niet goed voor de bijen en ook niet voor het materiaal. Daarbij waren de bijen ook nog eens chagrijnig wat weer voor onze beginnende imker ook niet fijn is.

Wat gaan we doen?

In overleg met de gemeente gaan we de oefenbijen 30 meter verhuizen richting de waterkant (Jan Gijzenvaart). Ze komen te staan op de verharding van het niet meer gebruikte deel van het Jan Gijzenpad. Hier staan ze in de zon.

De oude omheining moet afgebroken worden en weer opgebouwd. We willen een overkapping maken voor het reserve materiaal. De bijenkasten en de bokken waarop ze staan moeten worden verplaatst en er worden struiken rondom de omheining geplaatst.

Vele handen maken licht werk!

Wees niet bang om je handen uit de mouwen te steken en kom helpen om de bijenstand te verplaatsen. Draag ook een steentje bij aan het verplaatsen van de bijstand. We hopen dat we op jouw hulp kunnen rekenen ook al is het maar voor een uur!

Ben je er bij? Laat het even weten via 0624112292 of mail bestuur@imkerijhaarlem.nl ivm met de catering.

Foto’s van de eerste verhuizing in 2022. uiteindelijk bleek het toch te donker.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.