Lezing Bloemen & insecten

Nationaal Park Zuid-Kennemerland, IVN Zuid-Kennemerland en de Imkervereniging Haarlem hebben een druk bezochte lezing georganiseerd bij het bezoekerscentrum NPZK, over de bijzondere samenwerking tussen insecten en bloemen; “NIET ZONDER ELKAAR  Bloemen en insecten…” Door: Rolf Roos

Bloembestuiving: geen proces laat zich gemakkelijker bekijken in een tuin met bloemen, een wegberm in de polder, een plantenkas of een zomerweide in de bergen. Insecten, verschillend in uiterlijk en gedrag, haasten zich van bloem naar bloem. Dat er onder dit idyllisch schouwspel een harde strijd schuil gaat met verleiding, concurrentie en bedrog, zou je op het eerste gezicht niet verwachten. Daarover gaat ging deze lezing, maar ook over het slimme leren van ogenschijnlijk ‘domme’ dieren en over de handigheidjes waarmee de plantenwereld bijen, vlinders en vele andere insecten aan zich weet te binden.

Rolf Roos is publicist en documentairemaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Ook is hij één van de auteurs van het boek ‘Niet zonder elkaar, bloemen en insecten…’.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.