Morgen Imkeravond: De Linde

Zoals iedere tweede dinsdag van de maand is het morgen weer imkeravond! Jankees heeft zich weer uitgesloofd en Sint Jan bereid gevonden een verhaal te vertellen over de linde:

 

Ieder jaar is de bloei van de linde een belangrijk eikpunt in de drachtperiode. Er wordt beweerd dat de linde je seizoen een enorme honingboost kan geven. Maar hoeveel linde’s soorten zijn er? Staan er bij jouw kasten linde’s in de buurt? Breng je je kasten naar de linde’s toe? Wat voor factoren zijn van invloed op de dracht van de linde? 

Linde

Als je linde’s in de buurt van de kast hebt, willen we kijken met welke soort linde we van doen hebben (erg lastig omdat lindebomen veel op elkaar lijken), maar proberen kan altijd. Neem dan een halve-meter tak met bloeiwijze mee. Hier zijn dan hopelijk de bijzonderheden aan te ontdekken.

Kortom: een soos over de linde en de dracht voor de bijen door Sint Jan Tiesma.

 

Mocht er tijd en behoefte zijn, dan kunnen we het gedeelte na de pauze weer een korte of lange film kijken. De keuze bestaat uit Zzzoem (17 min) over het 100jarige bestaan van het Bijenpark in Amsterdam of Imkeren toen (70min), de titel zegt het al: de praktijk van imkeren in een ver verleden.

 

Kortom: veel plezier & tot morgen!

StayOkay, Haarlem – inloop v.a. 19.30u.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Morgen Imkeravond: De Linde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.