Stoomsmelter

Goed bezig

De vereniging zit niet stil. Naast de succesvolle imkeravonden, de steeds mooier wordende Mooie Nel en niet te vergeten het onvolprezen zwermteam hebben we sinds kort een stoom wassmelter voor leden ter beschikking.

Falco en Joost hebben deze afgelopen woensdag uitgeprobeerd en we moeten zeggen: hij werkt super! Zelfs beter dan de zelfgemaakte. En dat is niet alleen omdat die de laatste storm niet overleefd heeft ?. Deze wassmelter kan namelijk in een klein uurtje (45min) 12 ramen schoon krijgen!

 

Hoe gaat het in z’n werk?

Onderstaande foto’s geven een goede indruk van het stappenplan (klik op de foto’s voor de toelichting).

Het is reuze eenvoudig. En de raampjes werden zo schoon, dat we ze gelijk maar voorzien hebben van nieuw raat. Een paar tips:

  • let goed op min/max bij het vullen van het water
  • doe ook een laagje water in de opvang emmer
  • de smelter uitgang is tijdens het smelten altijd open. De was loopt er vanzelf uit. Wanneer dat stopt is de stoomsmelter klaar
  • haal de ramen er uit terwijl deze nog warm zijn. Dan vallen de resten er eenvoudig af en met een plamuurmes haal je eenvoudig de restjes weg. Als je dat met enig beleid doet, dan blijven de ijzerdraadjes gewoon heel en kan je direct nieuw raat insmelten.
  • wanneer je helemaal klaar bent, kan je de stop er in draaien en de smelter met heet water eenvoudig schoonmaken.

 

Dat wil ik ook!

De wassmelter staat momenteel op StayOkay. Leden van onze vereniging kunnen de wassmelter gebruiken, onder voorwaarde dat je hem heel en schoon weer achterlaat. Wil je ‘m gebruiken, meld dit dan even via de mail aan bestuur@imkerijhaarlem.nl.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.