Vele handen, maken een vereniging

Als vereniging is de Imkervereniging Haarlem e.o. in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Inmiddels (uit mijn blote hoofd) hebben we 45 leden, zo’n 25 donateurs. De vereniging probeert om  de leden bij de vereniging te betrekken door het organiseren van activiteiten en regelmatig interessante artikelen te plaatsen.

Een van de activiteiten die we organiseren is de bijensoos. Iedere 2 dinsdag van de maand komen we bij elkaar bij Stayoke in Haarlem. Vanuit de vereniging wordt geprobeerd om dit een leuke en interessante invulling te geven. In de afgelopen jaren hebben we al veel verschillende gasten gehad die over hun werkzaamheden in de bijenwereld vertelden. Recentelijk kon je lezen over de soos van de maand mei, een workshop encaustiek.

Op deze manier probeert de vereniging zoveel mogelijk kennis over de imkerij, en bijenproducten onder de leden te verspreiden op een leuke en informele manier. Zo’n bijensoos is natuurlijk ook een leuke manier om contact te hebben met mede imkers en ervaringen uit te wisselen en je netwerk uit te breiden.

Zoals de titel allicht al doet vermoeden, gaat dit inderdaad een oproep zijn voor actieve betrokkenheid. De bijensoos wordt momenteel door Jan Kees georganiseerd maar hij kan dit niet meer doen en heeft aangegeven hier mee te stoppen. We hebben dus iemand nodig die dit stokje van hem wil overnemen. Er zijn al voorbereidingen voor een soos in het najaar, en zelf heb ik ook een idee voor een invulling van een avond. Het leuke aan een steentje bijdragen aan deze vereniging is dat je spelenderwijs je meer in de bijenwereld kunt verdiepen. Ik heb het idee opgevat om vooraf aan een bijensoos een achtergrondartikel te schrijven over de geplande activiteit om mensen te interesseren om naar de bijensoos te komen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Ben jij die vrijwilliger die wij zoeken om de bijensoos vorm te geven, interessante lezingen of workshops te organiseren? Borrel jij van inspiratie die nog een uitweg zoekt? Als je hier interesse in hebt mag je mij mailen jurre1970@outlook.com of bellen 0641178400

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.