Vuilbomen inkoop

Bericht vanuit de vereniging:

Beste imkers,
Tijdens de soosavond vanavond nodigde Albert Knol ons uit om mee te doen aan de aankoop van vuilbomen via de BD-imker groep. Om het de BD-imker groep te vergemakkelijken hebben we besloten dat imkers van onze vereniging het aan mij kunnen laten weten als ze bomen willen kopen.  We hebben al een mooie lijst. Denk er om dat je je uiterlijk a.s. zaterdag bij mij gemeld hebt. Hier onder het bericht van de bd-imker werkgroep. groet Elja  eljavanderhave@gmail.com
De landelijke BD-imker werkgroep biedt ons de mogelijkheid om tegen lage kosten op grote schaal biologisch geteelde vuilbomen aan te schaffen. 
De vuilboom is een sterke drachtplant die bloeit in de periode mei – september en daarom een goede overbrugging vormt voor drachtarme periodes. Daarnaast groeit deze ‘ordinaire’ heester op bijna alle gronden en kan gemakkelijk gesnoeid worden. 
 
In het kader van de drachtverbetering in onze regio het volgende:
Hebben jullie interesse om vuilboompjes aan te schaffen en in de omgeving van jullie bijenkasten (of op andere plekken) in te planten? 
 
Het gaat om 1-jarige boompjes met wortel van 0.5 mtr tot 1 mtr hoogte. De kosten worden – afhankelijk van transportkosten en aantallen – geschat op 1 euro per boompje. Ook hier geldt: hoe groter de aanschaf, hoe lager de kosten.
 
We denken eraan om nog voor het gaat vriezen de boompjes te gaan planten en zouden daarom graag voor volgende week zondag 17 november jullie reactie ontvangen. Tevens een verzoek om voor een lagere aanschafprijs en om de bijen meer voedsel te bieden aan grotere aantallen te denken.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Vuilbomen inkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.