Workshop bijenwasverwerking

Een mededeling vanuit de NVB – AVBB:

nvb

Weten we sinds de lezing van Elbert Hoogendoorn (imkersoos 27 april) wat bijenwas is, op zondag 1 juni gaan we uitproberen wat je zoal met dit natuurproduct kunt doen. Om het niet al te ingewikkeld te maken willen wij ons deze ochtend beperken tot drie basisproducten: (blanke) meubelwas, handcrème en lippenbalsem.

We hebben een aantal recepten verzameld en uitgeprobeerd, maar heeft u er ook een, laat het ons weten. Het recept moet uiteraard tijdens de soos uitgevoerd kunnen worden. Dus recepten die veel tijd in beslag nemen, vallen voor deze workshop af.

Er is geen ‘deskundige’ aanwezig. Daarom zou het ook leuk zijn om te weten wie al eerder iets in deze richting heeft gedaan.

Voor aanmelding en info over de workshop kunt u terecht bij Marja van der Veldt, mvdveldt@hotmail.com, tel. 020-610 9554 of 06-3803 8489. U kunt ook contact opnemen met Ina Ruijter, i.ruijter@versatel.nl , tel. 06-3084 6697.

Gezien de voorbereidingen en de beperkte ruimte willen we graag van te voren weten hoeveel mensen er komen. Dus meldt u svp aan als u van plan bent mee te doen.

Wij zorgen voor de te verwerken producten. Wel zullen wij u verzoeken om wat ‘gereedschap’ mee te nemen. Daarover bericht na aanmelding.

  • De koffie staat klaar om 10.30 uur. Aanvang 11.00 uur.
  • De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Plaats: Het Nieuwe Bijenpark, Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4, 1067 HV Amsterdam.

Tevens wordt deze dag om 12.00 uur een demonstratie voor de eigen leden over het gebruik van de wassmelter van de vereniging verzorgd door Ries.

Wilt u hierbij zijn? Graag aanmelden: i.ruijter@versatel.nl

Tot zondag 1 juni!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.