Zwerf on…

We kennen allemaal het liedje van Acda en de Munnik. En het lijkt wel of alle bijenmeiden dat op de iPod hebben staan ?. Ofwel: het zwermteam is heel erg druk deze dagen. Het mooie weer en de roep om vernieuwing, kasthygiëne en selectie van de sterkste bijen, krijgen de overhand en de meiden gaan zwermen. Op zoek naar een nieuwe mooie, schone plek. Dat levert niet alleen een hoop werk, maar ook een hoop mooie plaatjes en filmpjes op. De zwermteam what’s app groep puilt uit van de prachtplaatjes.

 

Vangen

Het zwermteam heeft het overigens niet altijd makkelijk. Soms is het goed te doen, maar van de week was de schepper meer een sloper klusser.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar meestal was het goed te doen:

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Waaieren

In het eerste filmpje zie je prachtig het natuurlijke bijen gedrag: waaieren ofwel stertselen. De bijen doen dat (hun Nasonovklier gebruiken) in deze situatie om de andere bijen te laten weten waar de koningin zich bevindt.

Zie hieronder ook nog een paar foto’s van het waaieren:

 

En tot slot

Tot slot moeten de bijen zich weer ergens vestigen. Het zwermteam heeft een aantal plekken weten te vinden, maar weinig zullen er zo liefdevol in de kast gezet zijn als deze zwerm op de Schotertuin. Goed gedaan Lorenz!

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.