Vragen van imker tot imker

 • Wie kan mLautjesLeermomente helpen met …?
 • Wie gaat er mee…?
 • Hé? Wat mij nu overkomen is?!
 • Ik snap het even niet meer. Wat die bijtjes nu weer doen?
 • Wie wil samen met mij…

En meer van dit soort vragen. Allemaal vragen die niet direct bij een blog horen. Maar wel allemaal vragen die je eigenlijk best een keer aan een andere (hobby) imker zou willen stellen. Dat kan dus hier!

Lautje zal z’n best doen sowieso te antwoorden. Maar ook Lautje heeft niet de wijsheid in pacht. En dat is goed! Hoe meer meningen hoe beter:

 

In een kamer met 20 imkers zijn er minimaal 21 meningen ?

 

Hoe?

 • Stel je vraag in het reactie formulier hieronder (Geef een reactie). En voor je het weet heb je antwoord ?!
 • Heb je het antwoord, druk dan op ‘beantwoorden’ onder de desbetreffende vraag, dan blijft de vraag en het antwoord een beetje bij elkaar.

Het doel is dat we elkaar een beetje helpen, dus hoe meer vragen hoe beter. Dat is leuk onderling en tegelijkertijd goed voor de bijtjes!

 

54 gedachten over “Vragen van imker tot imker

 1. Wij zijn geen imkers maar zoeken een imker.
  Wij hebben namelijk een boomgaard, 2 voetbalvelden groot.
  De imker die hier mocht staan is vertrokken, want wij gunnen het iemand met wie er beter contact is.
  De imker die bij ons 1 of 2 korf En, heet dat zo?, plaatst hoeft geen kosten te betalen.
  Enigste dat wij fijn zouden vinden is om eens in de zoveel tijd een potje verse honing te ontvangen.
  Is in Hillegom.

 2. Goedemorgen.
  Ik zit met het volgende…op zondag een zwerm gevangenen in een lege korf maar ik had geen panelen met was beschikbaar. De was moest besteld en kwam een week later aan. Vandaag wilde ik de panelen er in gaan zetten maar er zaten al 4 raten aan de deksel gebouwd. De rest van de ruimte wel opgevuld met panelen maar wat moet ik met de raten die nu aan de deksel vast zitten? Wegsnijden is zo drastisch maar laten zitten is erg lastig ….?
  Vast bedankt voor het meedenken.

 3. Goedendag,
  Tot mijn verbazing vliegt er een aantal kleine bijen langs de stenen muren van een woontoren in Den Haag. Ik zie ze vaak, maar kan geen vliegroute ontdekken. Ze vliegen gewoon langs de gevel (traag), komen wel op het balkon maar niet in huis. Op de balkons staan geen bloemen of planten. Mijn vraag is: welke soort het is en wat hen zo hoog doet vliegen. Waar leven ze van? Alvast bedankt voor een reactie.

  1. Waarschijnlijk zijn het metselbijen die in gaatjes in de muur voor nageslacht zorgen. Ze leven van nectar van de bloemen op de grond en gebruiken stuifmeel voor hun toekomstige larfjes dat ze achterlaten in de muur. Kan geen kwaad en steken niet. Zijn vooral met hun taak bezig. Heeft u veel bloemen in de buurt staan?

   groet, Renate

 4. Beste Mevrouw, Meneer,

  Het trekt mij al een tijdje om imker te worden. Nu heb ik op internet gelezen dat er vanaf januari meestal cursussen worden gegeven omdat je dan als het seizoen in maart begint met je eigen volk aan de slag kan. De kosten voor de cursus en daarbij behorende materiaal heb ik niet vanaf Januari 2020 bij elkaar dus wil ik daarmee starten in 2021. Nu moet je natuurlijk veel weten om goed met de bijen om te kunnen gaan en goed voor ze te zorgen. Mij leek het een goed idee om dan alvast meer te weten te komen door bijvoorbeeld al in 2020 mee te kunnen lopen met ervaren imkers. Ik heb allerlei boeken al bij de bieb gehaald om mij goed voor te bereiden. Het is best veel wat erbij (hahahaha ?) komt kijken dus vind ik het niet zo heel erg om iets later te starten. Kunt u mij misschien in contact brengen met imkers in haarlem en weet u misschien of ze het zien zitten om mij al een beetje in te werken….
  Graag hoor ik van u.

  Groetjes
  Bijen ? ? vriendin Andrea Nagel

 5. Beste imkers,
  Al enige tijd denk ik erover om imker te worden.
  Zou ik een keer mogen komen kijken hoe het precies werkt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.