Wie van de zes is Wilhemina?

Kort geleden schreven we over de Pindafabriek. Ofwel de doppen die het hoofdvolk van Charlotte is gaan maken, toen Charlotte zelf in de veger verdween. Gisteren zijn Falco en Joost gaan kijken of de pinda’s al rijp waren. Dat luistert nauw. Want te vroeg is te vroeg en te laat is alsnog gedonder in de kast. Zeker als je bedenkt dat we de 30ste al heel veel doppen zagen.

Een lang verhaal kort: gisteren waren we precies op tijd! Zes doppen waren perfect rijp. Een klein prikje met een mesje en ‘plop’ het dekseltje wipte open en de koningin in spé werd geboren. Wat is dat toch leuk om te zien! Dat hebben we zes keer gedaan en de rest (minder rijpe) hebben we allemaal* weggehaald. De grote vraag is dus : wie van deze zes wordt de echte koningin?! Een naam hebben we al: Wilhelmina, of kortweg Wil. Vernoemd naar de vrouw van Pieter.

*niet echt allemaal, want twee ramen met totaal 3 nog niet helemaal rijpe doppen hebben we gegeven aan collega imkers op Nooit Rust. Zij hadden laatst een klein ongelukje met hun kast en daarbij de koningin verloren.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 gedachte over “Wie van de zes is Wilhemina?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.