Biologisch Bijenhouden

Sint Jan – een van de imkers van Imkerij Haarlem – heeft samen met Elja een leuk plan opgevat. Ze gaan dit jaar een cursus Biologisch Dynamisch Bijenhouden geven aan de liefhebber.

Onder de noemer : ‘Cursus biologisch bijenhouden in Haarlem; Een natuurlijke wijze van imkeren‘ nemen Sint Jan en Elja de cursisten mee in de jaarcyclus van de bij. Dat is dus van lente tot winter.

Er wordt geleerd hoe we de bijen kunnen begeleiden en ondersteunen op een bijenwaardige manier zodat zij kunnen (over)leven in onze maatschappij. Cursisten leren zelfstandig een bijenvolk te houden, te begeleiden en de noodzakelijke handelingen uit te voeren op een zo natuurlijk mogelijke wijze.
~ Sint Jan

Thema’s die je als cursist gaat ontdekken zijn:

  • de honigbij
  • jaarcyclus van de bijen
  • de imme
  • drachtplanten
  • behuizing, verschillende kasttypen en natuurbouw
  • groei, voortplanting, zwermen
  • inwinteren
  • bijenziektes

De cursus wordt gegeven door, Sint Jan Tiesma en Elja van der Have, zij hebben beide de opleiding meester biologisch en biologisch-dynamisch imker gevolgd bij Wim van Grasstek en Albert Müller.

Ook mensen die al ervaring als imker hebben worden uitgenodigd deel te nemen aan deze cursus. Naast de benadering van een bijenvolk is er aandacht voor het overstappen van traditioneel imkeren naar een meer natuurlijke methode.
~ Elja

De cursus bestaat uit 6 theorie lessen op maandagavond beginnend in februari, gevolgd door 7 praktijklessen verdeeld over het seizoen op vrijdagmiddag of zaterdagochtend. De lessen duren 2 ½ uur.

Locatie: West Haarlem. Theorielessen in Stay Okay en praktijklessen op verschillende locaties rond het Ramplaankwartier.

Kosten: € 250,– . Voor het praktijk gedeelte heeft iedere cursist een imkerkap en handschoenen nodig, de aanschaf daarvan wordt in de les besproken en de kosten zijn afhankelijk van de gekozen uitvoering tussen de € 30,– en € 80,–.

Neem voor meer informatie / je aanmelding contact op met Elja: 06 1953 3591 of per email: biologischimkeren@gmail.com

BiologischDynamisch

p.s. mocht je de cursus gaan volgen, hou ImkerijHaarlem dan ook op de hoogte van wat je leert!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.