Van Tja naar Hoera!

Precies 13 dagen geleden hadden we de schrik erin. Irene was gevlogen, dus moesten we een broedaflegger maken. (dat is een raam met broed uit een andere kast halen – in dit geval de kast van Charlotte – in de hoop dat de achtergebleven bijen daar een nieuwe koningin van maken). MAAR… afgelopen vrijdag hebben we gekeken of er al zgn. doppen waren … en toen zag het raam van de broedaflegger er zo uit: Zowel voor als achter was er geen dop te zien!

Tja (wederom), er waren toen dus nog maar drie mogelijkheden.

  1. We waren te vroeg, de doppen waren nog niet gemaakt (redelijk onwaarschijnlijk);
  2. De broedaflegger was mislukt, de bijen hadden geen doppen gebouwd en zouden moeten worden samengevoegd met Charlotte’s volk;
  3. Er was stiekem al een nieuwe koningin opgestaan, die we nog niet gevonden hadden en ook nog niet aan de leg was (het ideaal scenario).

Vandaag – precies 13 dagen na de broedaflegger – hebben we het volk weer gecontroleerd. Spannend! En wat bleek?! Broed!! Geen doppen, maar wel leven in de brouwerij. Ofwel de bijtjes in onze kast hebben optie 3 gekozen 😀 Irene was er dus inderdaad vandoor en we hadden te snel de doppen gebroken, maar er blijkbaar ook -minimaal- één gemist. Ofwel: een beginnend imker kan ook eens mazzel hebben. We hebben een nieuwe koningin. En omdat ze ‘Irene uit de kast heeft gepest’ noemen we haar Medusa… We hebben haar nog niet gezien, maar het aanwezige broed bewijst dat ze er moet zijn: Hoera!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “Van Tja naar Hoera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.