Eten met Elja

We hebben weer een nieuwe klassieker in het imkeravond-jaarprogramma 🙂 : Eten met Elja. Proeven met Elja dekt de lading wellicht wat beter, maar dat allitereert niet zo lekker.

Gisteren was de november imkeravond op StayOkay en deze stond in het teken van honing. Pieter trapte af met een korte presentatie over de samenstelling en eigenschappen van het vloeibare goud. Waarna we snel doorgingen met de grote smaaktest. Veel imkers hadden hun honing meegenomen dus er waren 20 (oké 21 😉 ) bakjes met honing te proeven. Echt leuk!

Het grappig was dat iedereen hele (andere) belevingen had bij de verschillende soorten honing. En verschillen waren er genoeg! Van klaverhoning met een soort mayonaise structuur, tot heidehoning, tot diverse griekse honing, tot vergiste honing en omgeving-Schotertuinse-honing. En zoveel smaken zoveel … smaken. De ene houdt van versuikerd, de ander (ik) houdt van de zachte vloeibare, etc. etc. Bovendien werd de honing diverse smaken toegedicht die in de verste verte niet bij de werkelijkheid lagen. Het rondje ‘wat was welke honing nu echt’ leverde nogal wat verrassingen op 😀

ProefAvond07 blog

En zoals het hoort, werd de imkeravond afgesloten met mede. Elja, bedankt!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.