Imkeravond: verhalen-avond

Gisterenavond was er weer de maandelijkse imkeravond op StayOkay. Het was een druk bezochte (22 m/v!) en erg geslaagde avond. We begonnen met een aantal verhalen en sloten af in de bar, met nog meer verhalen ๐Ÿ˜‰

Verhaal 1: de demonstratiekast van Wil
Wil hield een leuk verhaal over haar ervaringen met een demonstratiekast. De kast is een Belgisch model dat enigszins taps toeloopt, aan drie kanten van glas en deuren voorzien en een kant een ‘inlooppijp’ heeft. Daarmee hebben we gelijk de drie elementen genoemd waarom imkeren in deze kast erg lastig is.

  • Taps toelopen maakt dat normale raampjes niet mogelijk zijn en veel wildbouw oplevert
  • Glas is leuk om te kijken, maar slecht voor de vochthuishouding, warmte en het felle licht als een deur open gaat
  • De inlooppijp is te lang, wordt te warm en geeft rare luchtstromen

Kortom: het is een prachtige kast om te zien en voor educatieve doeleinden perfect. Maar de bij doe je er geen plezier mee.

Verhaal 2: de demonstratiekast van Pieter
De kast die Pieter had meegenomen zag er in alle opzichten anders uit dan die van Wil. Het is een smalle tweeramer, met een uitloop voor een pot met voer en ook glazen zijkanten. Deze kast is bedoeld om mee te nemen naar bijv. een beurs en voor een wedstrijdje ‘zoek de koningin’. Maar ondanks alle verschillen is de conclusie bij deze kast exact hetzelfde als die bij de kast van Wil:ย het is een prachtige kast om te zien en voor educatieve doeleinden perfect. Maar de bij doe je er geen plezier mee.

Verhaal 3: raden met Rieks
Over verhaal drie laten we nu nog even niets los. Rieks heeft namelijk bij een oude imker een oud instrument gevonden, dat deze oude imker uit een nog ouder boek had. Diegene die gisteren aanwezig waren weten het antwoord, maar voor de rest:

Waar staat Rieks hier mee te zwaaien en waarom?

Denk je het antwoord te weten? Plaats dan een reactie bij dit bericht. Punten zijn te verdienen op het wat, hoe werkt het en op het waarom. Binnenkort volgt hier het antwoord en zal de winnaar worden aangewezen. De prijs is overigens eeuwige roem en een uitnodiging voor de imkeravond van april. ๐Ÿ™‚

Verhaal 4: Wilde bijen-kasten met mr. Van Hooijdonk
Het vierde verhaal werd gehouden door de goeroe op het gebied van het maken van kasten voor wilde/solitaire bijen: meneer van Hooijdonk. Door deze bijenhotels (of insectenhotels) geef je de solitaire beestjes een mooie plek om eitjes te leggen. Dat is niet alleen leuk en mooi, dat is bovenal ook nuttig. De bouwinstructie is vrij eenvoudig: Kies een hoop verschillende, natuurlijke materialen, leg ze naast elkaar op je werkbank, wees enorm creatief en maak ze toch een prachtig geheel.

Verhaal 5: De bar
Wil je dit weten, dan had je er bij moeten zijn. What happens at StayOkay, stays at StayOkay ๐Ÿ˜‰ . Maar gezellig was het wel!

bar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “Imkeravond: verhalen-avond

  1. Ik gooi er toch een prijs voor het goede antwoord van de prijsvraag: Flesje wijn of een mooi speciaal biertje voor degene die het juiste antwoord met beschrijving van de werking heeft. Uitreiking zal plaatsvinden bij de volgende bijeenkomst! Voor de prijsvraag zijn de aanwezigen van gisteren natuurlijk uitgesloten!
    Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.