Vragen van imker tot imker

 • Wie kan mLautjesLeermomente helpen met …?
 • Wie gaat er mee…?
 • Hé? Wat mij nu overkomen is?!
 • Ik snap het even niet meer. Wat die bijtjes nu weer doen?
 • Wie wil samen met mij…

En meer van dit soort vragen. Allemaal vragen die niet direct bij een blog horen. Maar wel allemaal vragen die je eigenlijk best een keer aan een andere (hobby) imker zou willen stellen. Dat kan dus hier!

Lautje zal z’n best doen sowieso te antwoorden. Maar ook Lautje heeft niet de wijsheid in pacht. En dat is goed! Hoe meer meningen hoe beter:

 

In een kamer met 20 imkers zijn er minimaal 21 meningen ?

 

Hoe?

 • Stel je vraag in het reactie formulier hieronder (Geef een reactie). En voor je het weet heb je antwoord ?!
 • Heb je het antwoord, druk dan op ‘beantwoorden’ onder de desbetreffende vraag, dan blijft de vraag en het antwoord een beetje bij elkaar.

Het doel is dat we elkaar een beetje helpen, dus hoe meer vragen hoe beter. Dat is leuk onderling en tegelijkertijd goed voor de bijtjes!

 

56 gedachten over “Vragen van imker tot imker

 1. Ik ben begonnen met imkeren afgelopen april. Heb ondertussen een honingkamer met 6-7 verzegelde ramen van de 10 met honing. Om de bijen ruimte te geven wil ik nieuwe ramen ophangen, liefs reeds uitgebouwd. Dat lukt me alleen als ik de verzegelde ramen kan uitslingeren en weer terughangen. Anders moet ik ramen met kunstraat gaan ophangen. Kortom, bestaat er een mogelijkheid via de vereniging om mijn ramen te slingeren? En zo ja, met wie kan ik daarvoor in contact komen? Ik kan de benodigdheden zelf meenemen, behalve de slinger. Ik hoor het graag.

 2. Beste mensen/imkers,
  sinds kort woon ik in het appartementencomplex Overduin in Overveen (Dompvloedslaan). Pal naast het “landje van de boer” hebben we een grote prive tuin. Nadat ik de bewoners heb kunnen overtuigen dat bijen voor essentieel belang voor ons mensen zijn, heb ik nu toestemming om een kast neer te late zetten. Ik hoop daarom ook dat er een imker is die dat zou willen doen en de kast ook zal willen onderhouden. Ik zou dat ook wel willen maar ben regelmatig in het voorjaar in het buitenland. Wie o wie voelt zich geroepen. Graag reacties aan Rien Possemis tel: 0612113079.
  vr. groet, Rien

 3. Beste imker(s),

  Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar.

  In de hoop dat mijn hooikoorts minder hevig zal zijn, wil ik binnenkort starten met dagelijkse inname van zuivere honing zonder toevoegingen. Graag zou ik dat bij u kopen. Kan dat?
  Helaas verdraag ik geen suiker. Hierdoor is het van belang dat de bijen niet zijn (bij)gevoed met suikerwater of andere voeding met suiker. De natuurlijke suikers (fructose, maltose, lactose, galactose) zijn geen probleem, die geven mij geen klachten. De onnatuurlijke suikers (sacharose, druivensuiker, dextrose, bietsuiker, rietsuiker, glucosesiroop) wel.

  Zou u mij willen berichten of uw honing volledig suikervrij is? (ellen_van_zijp@hotmail.com) Indien uw honing niet suikervrij is, weet u dan een adres waar suikervrije honing te koop is?
  Vriendelijk dank voor uw moeite.

  Hartelijke groet,
  Ellen Jansen

  ellen_van_zijp@hotmail.com

 4. Hoi ,

  Ben een beginnende Imker ( bijenhouden cursus gevolgd). Ik heb een plek en kasten maar nog geen bijen. Heeft iemand een zwerm voor mij? Of kan ik een keer meegaan tijdens het scheppen?

 5. Ik ben momenteel bezig met een imkercursus en zoek een plek in de omgeving Haarlem voor een kast. Ik begreep van een medecursist dat er op Schoteroog nog plek was; ik zou graag contact hebben hierover. Hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.